14/9/15

Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Ο κ. Κουτσαύτης Σπυρίδων, Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας εκπροσώπησε το Επιμελητήριο στη Γ.Σ της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015. Tiς εργασίες της Γ.Σ παρακολούθησε ο Β Avτιπρόεδρος και άλλα μέλη της Διοίκησης.
Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 80ης ΔΕΘ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Δημήτρης Μάρδας, τ. αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κ. Μαρία Κάλλια – Τσαρουχά, τ. υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η κ. Όλγα Γεροβασίλη, τ. υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό & κυβερνητικός εκπρόσωπος (εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, τ. υπουργός (εκπρόσωπος της ΝΔ), ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης, τ. βουλευτής «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», η κ. Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΒΕΕ, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος ΕΣΕΕ.
Ο κ. Δημήτρης Μάρδας, τ. αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και η κα Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κατά τον χαιρετισμό τους ενημέρωσαν τα μέλη της συνέλευσης για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και διαβεβαίωσε τα μέλη ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλότητας σε αυτό, τη σταδιακή άρση του ελέγχου κεφαλαίων και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη δυσχερή θέση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και στο τραπεζικό σύστημα και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον έλεγχο κεφαλαίων, που οδήγησαν στο «πάγωμα» όλων των έργων που εκτελούνταν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την ομαλή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ όσο και για την έναρξη του νέου.

Ο κ. Γιάννης Μττουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Ίδιος ως Επιχειρηματίας, αναφέροντας συγκεκριμένα προσωπικά του παραδείγματα τονίζοντας την αναγκαιότητα επίλυσης αυτών άμεσα.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων είπε: « η προσπάθεια για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, περνά από τρεις προϋποθέσεις:

    τη διαμόρφωση ενός ορθολογικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής
    την ταχεία αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος
    την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων, με κύριο στόχο τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
    Στη διασφάλιση και των τριών αυτών των προϋποθέσεων, επιδρά καθοριστικά ένας παράγοντας: η πολιτική σταθερότητα.

Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες περιπέτειες. Ο επιχειρηματικός κόσμος και ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα. Χρειάζονται σταθερό έδαφος και βιώσιμο κλίμα για να παραμείνουν στη ζωή. Για να διατηρήσουν θέσεις εργασίας. Για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου»

Επίσης ο κ. Βασίλης Χρηστίδης, Δ/νων Σύμβουλος της” Knowledge broadband Services ΑΕ” παρουσίασε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης την δυνατότητα εφαρμογής υπηρεσιών για την Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια των Επιχειρήσεων»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των Προέδρων των Επιμελητηρίων σχετικά με τα προβλήματα που βιώνουν οι επιχειρήσεις των Επιμελητηρίων που εκπροσωπούν, στον διαρκή αγώνα που δίνουν για να επιβιώσουν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέτοντας στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων τις προτάσεις τους για την επίλυση αυτών.

Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης, σε γεύμα που παρέθεσε, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου