21/11/18

Τέσσερις αίθουσες προσχολικής εκπαίδευσης (προνήπια)

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου συγκαταλέγεται στους 184 δήμους της χώρας (από τους 325 της χώρας )που θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση (ενώ σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της επικράτειας).
Εγκαίρως υπέβαλε τις απαραίτητες αιτήσεις στο Y.Π.Ε.Θ. με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί  στους 20 δήμους πανελλαδικά που εξασφάλισαν προκατασκευασμένες αίθουσες από το Υπουργείο Παιδείας πλήρως εξοπλισμένες (καρεκλάκια, τραπεζάκια και παγκάκια νηπίων, πίνακες εργασιών, συρταριέρες νηπίων βιβλιοθήκες, γραφεία και καρέκλες νηπιαγωγών, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λ.π) οι οποίες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και θα είναι ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής..

Συγκεκριμένα θα παραχωρηθούν στο Δήμο από το Υπουργείο Παιδείας τέσσερις αίθουσες (1 για το Νηπιαγωγείο Κριεζών, 1 για το Νηπιαγωγείο Κονιστρών και 2 για τα Νηπιαγωγεία της Κύμης)

Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός των έργων για 69 αίθουσες διδασκαλίας που θα εγκατασταθούν σε 20 δήμους της χώρας ανέρχεται στο ποσό των 3.475.192 ευρώ και θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Ο πρόεδρος  της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Κύμης Αλιβερίου Χρήστος Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη και πρόσθεσε ότι « η δημοτική αρχή παρακολουθεί  και προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα προγράμματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε συνεργασία με την πολιτεία, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων για τη δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών στην εκπαίδευση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου