10/8/16

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα χάρισε η Άννα Κορακάκη

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, χάρισε η Άννα Κορακάκη.
Η 20χρονή αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης από τη Δράμα, είχε ήδη κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι και επικράτησε στον τελικό των 25μ. πιστόλι με 8-6 της Γερμανίδας, Μόνικα Καρς και έτσι κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον ελληνικό ύμνο να ακούγεται για πρώτη φορά στη Βραζιλία.
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μετά το 2004
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πρώτο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια κατέκτησε η Άννα Κορακάκη.
Μετά από το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε και το χρυσό στα 25μ. με πιστόλι και έγραψε ιστορία καθώς έγινε μόλις η 4η αθλήτρια που κατακτάει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση μετά από τον Κώστα Τσικλητήρα στον στίβο το 1908 και το 1912 και τους Γιάννη Φραγκούδη και Γιώργο Ορφανίδη το 1896 στην σκοποβολή.

Οι αγκαλιές της «χρυσής» Άννας με τον πατέρα και προπονητή της

Στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, έτρεξε η Άννα αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία της.

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κάνοντας υπερήφανο όχι μόνο τον πατέρα αλλά και όλους τους Έλληνες.

Η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου επικρατώντας στον τελικό του αεροβόλου από τα 25 μέτρα της Γερμανίδας, Μόνικα Καρς.

Τόσο στην απονομή των μεταλλίων όσο και στο άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου, η χρυσή Ολυμπιονίκης από τη Δράμα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου