24/12/15

Ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις ημέρες των Χριστουγέννων με άφθονη ηλιοφάνεια, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και εξασθενημένους ανέμους.
Ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν ευνοϊκές για το σχηματισμό τοπικά πυκνών ομιχλών, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδα θα εκδηλωθεί παγετός.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η πιο θερμή ημέρα θα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων (Πέμπτη 24/12) οπότε οι θερμοκρασίες ίσως ξεπεράσουν τοπικά τους 20 βαθμούς.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα (Παρασκευή 25/12) και το Σάββατο 26/12 αναμένεται να αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση ενώ οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά κατά 4 με 5 βαθμούς.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Στρατής Βουγιούκας Ε.Α.Α. - Πεντέλη Τρίτη 22/12/2015 - Ώρα 15:30

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου