22/6/15

Επιτρέπεται η προσωρινή λειτουργία

Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης έχει ξεκινήσει έναν επίμονο αγώνα μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα των περιβαλλοντικών όρων που απαιτούνται για την λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων που διαθέτουν υδροθεραπευτήρια και οι οποίες αξιοποιούν τα ιαματικά νερά περιοχών της χώρας μας. Πολλές τέτοιες επιχειρήσεις, όπως είναι γνωστό, δραστηριοποιούνται στην Αιδηψό.
Το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε έφτασε στο ακατανόητο ως προς τη σκοπιμότητά του σημείο να εξομοιώνει τα υγρά απόβλητα αυτών των τουριστικών επιχειρήσεων (δηλαδή τα ιαματικά νερά) με απόβλητα βιοτεχνιών!
Ήδη πολλές τουριστικές επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας τους κατόπιν ελέγχων των αρμοδίων υπηρεσιών.

Με παρέμβαση του βουλευτή προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπεγράφη διευκρινιστική εγκύκλιος της Αναπληρώτριας Υπουργού με την οποία επιτρέπεται η προσωρινή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων χωρίς προηγούμενη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Έτσι οι επιχειρήσεις αυτές της Αιδηψού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Παράλληλα ο βουλευτής θα συνεχίσει την προσπάθειά του προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που απαιτούνται για τη λειτουργία των προαναφερομένων επιχειρήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου