17/4/15

Β. Εύβοια:Ανάδειξη τοπικών και παραδοσιακών συνταγών

Ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού,στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του τουρισμός και γαστρονομία, σχεδιάζει και οργανώνει την ανάδειξη των τοπικών και παραδοσιακών συνταγών δημιουργώντας τα πιάτα της Β. Εύβοιας.Στα πλαίσια αυτά οργανώνει διαγωνισμό γαστρονομίας με αυστηρά τα κριτήρια των τοπικών και παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας.Στόχος είναι η απόκτηση ταυτότητας της Β. Εύβοιας μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες εστίασης του δήμου,οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως 29 Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.Θα υπάρξουν 3 κατηγορίες,πρωινό,φαγητό και γλυκό.Κάθε άτομο ή επιχείρηση συμμετέχει μόνο σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τις συνταγές οι οποίες θα τηρούν τα κριτήρια των τοπικών και παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας. Τυχόν συνταγές που δεν συνάγουν με το πνεύμα του διαγωνισμού, θα αποκλειστούν.  Όλες οι συνταγές που θα συμμετέχουν θα περιληφθούν σε βιβλίο συνταγών του δήμου.
Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι η τουριστική προβολή του δήμου, η ιδιαίτερη προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν, η καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων, η αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης, η υποστήριξη της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού και η βελτίωση επισκεψημότητας του δήμου.
Η συνταγή μπορεί να αποσταλεί στον δήμο σε οποιαδήποτε ευανάγνωστη μορφή, συμπληρώνοντας την κατηγορία και τα πλήρη στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου