12/3/15

Αυξάνει τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες

Κατά 600 εκατομμύρια ευρώ αύξησε τη ρευστότητα μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως δήλωσε τραπεζική πηγή στο Reuters.
Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τις διοικήσεις των υπολοίπων Κεντρικών Τραπεζών, στην οποία σύμφωνα με εγκρίθηκε η χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας μέσω του μηχανισμού έκτακτης βοήθειας.Το πρόσθετο ποσό που είχε αιτηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος ανέρχονταν σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΕΚΤ μέσω του ΕLA, έχει χορηγήσει ρευστότητα 68,8 δισ. ευρώ, επομένως μετά τη σημερινή αύξηση του πλαφόν το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα περίπου 69,4 δισ. ευρώ.
Χθες το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg είχε αποκαλύψει ότι η ΕΚΤ έχει συζητήσει το κατά πόσο ο ELA αποτελεί «νομισματική χρηματοδότηση υπέρ της Ελλάδας», για να σπεύσει να προσθέσει ότι «είναι ένας προσωρινός μηχανισμός στήριξης. Δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι μόνιμο».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου